Macurův memoriál 2023 – Report

V pátek 5.5. 2023 jsme si tradičně připomínali osvobození obce od fašismu sportovní akcí zvanou Macurův memoriál – legendární běh pro budoucnost. Na letošním ročníku „Macuráku“ bychom našli mnoho „nej“.

Prvním z nich byl rekordní počet účastníků, kterých se sešlo v kategoriích od nejmenších dětí z mateřské školy až po zralé muže a ženy více než 300. Dalším významným momentem bylo překonání traťového rekordu na dospělácké distanci z Martiňáku do centra Horní Bečvy, který byl na trase dlouhé 4,15km nově stanoven na 13:20min. Tento skvělý čas zaběhl Petr Bílek z Palkovic. Otázkou nyní je, kam až se to bude posouvat? Vždyť v celkem náročném terénu jsou časy mezi 13-16 minutami stále v tempu pod 4:00min/km. Největší ozdobou letošní běžecké akce, patřící mezi největší sportovní události v obci, bylo nádherné slunečné a teplé počasí. Pokládání věnců k památníku padlých z rukou paní ředitelky zdejší ZŠ Daniely Křištofové a starosty obce Rudolfa Bernáta, stejně jako dekorování vítězů hejtmanem Zlínského kraje Radimem Holišem i čipovým měřením závodu pouze dokazuje, s jakou vážností, pečlivostí, pokorou i chutí byl i letošní Macurův memoriál připravován a realizován. Neopomeňme ani nádhernou putovní trofej z dílny místního kováře Tomáše Martináka.

Sluší se poděkovat všem sponzorům, kteří letošní Macurák podpořili, jelikož bez nich by nebylo možné připravit závod v takové podobě, v jaké jsme ho dokázali zrealizovat a mnozí z Vás zažít, ať už v pozici závodníka, nebo diváka. Rovněž velké díky celému organizačnímu týmu, obci Horní Bečva a ZŠ T.G. Masaryka a mateřské škole včetně všech zaměstnanců za podíl na bezproblémovém a plynulém chodu celé akce. Závěrem v poděkování neopomeňme ani skvělé fanoušky- rodiče dětí a ostatní diváky, že přišli povzbuzovat a vytvořili v okolí cílového koridoru perfektní atmosféru.

Rádi bychom vyjádřili poklonu všem v dětských, juniorských i dospělých kategoriích, že se nebáli vystoupit z komfortní zóny, našli odvahu postavit se na start a připomněli si, že život ve svobodě a míru není a nikdy nebyl zadarmo.

Tak zase za rok ahoj!

Za celý organizační tým

Denis Schmidt

Video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.